24. marraskuuta 2011

Vapaus ja vastuu

Oletko tullut ajatelleeksi, että aivan koko elämäsi on sinun tekemiäsi valintoja? Tai ainakin pitäisi olla.Tiedostamattaan hyvin monet antavat elämänsä lipua eteenpäin luullen, että ovat itse valinneet siihen kuuluvat asiat, vaikka todellisuudessa heidät on monelta taholta aivopesty haluamaan ja valitsemaan tiettyjä asioita. Elämässäsi tälläkin hetkellä oleva sisältö on kuitenkin sellaista, josta sinun pitäisi ottaa vastuu. Sinulla on siihen valta, vaikka siltä ei aina tuntuisi.

Kiire on valinta. Tekemäsi työ on valinta. Ihmissuhteesi ja niiden laatu on valinta. Kaikkea, mitä elämässäsi tapahtuu tai mitä siihen sisältyy, et voi valita, mutta voit aina valita kuinka näihin asioihin asennoidut. Jälleen olemme siis valinnan äärellä. Mielen voima on valtava. Työstänkö asioita vai pakenenko niiden kohtaamista? Haluanko kehittää ja parantaa asioita vai tyydynkö valittamaan, ahdistumaan ja tyytymään? Valitsenko asenteen, että kaikella on kääntöpuolensa, opetuksensa ja tarkoituksensa, vai lannistunko jostakin? Ajatteletko jokaisen tilanteen mahdollisuutena oppia ja kehittyä, vai onko ajattelutavassasi sijaa turhautumiselle? Vitsauksia, epäonnea tai kurjuutta ei oikeastaan ole olemassa, mikäli valitsee toisenlaisen asenteen. Olemme kaikkine murheinemme sikäli erittäin onnekkaassa asemassa, että perustarpeistamme on huolehdittu. Loppu on sinun valintojasi.Jos valitsee elämänsä sisällöt intohimon ja ilon pohjalta, tulee yhä useammin todella eläneeksi juuri läsnäolevassa hetkessä. Tämän hetken hyväksyminen muuttuu helpoksi ja luonnolliseksi. Samalla tulee yhä vaikeammaksi tehdä mitään, mikä ei tunnu hyvältä ja oikealta. Käy nimittäin niin, että tehtyään itsenäisiä valintoja omien tuntemustensa pohjalta, sisäistää omien valintojensa merkityksen ja voiman. Olen itse valinnut tämän hetken, joten miksi se ei tunnu hyvältä? Jotain on pielessä, ja jälleen on aika tehdä uusia valintoja.

Kuka tätä elämää ohjaa ja elää? Oman intuitionsa seuraaminen onkin pitkälti pois oppimista eri tahojen pyörittämästä aivopesusta. Osa meistä on päässyt hieman vähemmällä, mutta osaa on lingottu kunnolla. Aivopesun suorittaja voi toimia tietoisesti, mutta usein myös tiedostamattaan. Tähän asiaan heräämisestä puhutaan myös taannoin lukemassani Anthony de Mellon Havahtuminen-kirjassa. Suosittelen lukemaan, ja tästä voit lukea oivan tiivistelmän ja ajatuksia kyseiseisen teoksen tiimoilta.

Pohtikaamme siis vapautta ja vastuuta. Lisäksi parhautta ja rakkautta jokaisen viikonloppuun! ♥Kuvat täältä ja täältä, käsi kädessä -kuva Facebookin syövereistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti