16. heinäkuuta 2011

Anna virran viedä!

Vuorossa lyhyt kuvaus siitä, mihin kaikkialle voi päätyä kolmen päivän aikana, kun vain menee.

Viime päivinä suunnittelemattomat ex-tempore-käänteet ovat vieneet mut mm. tutustumaan hienoimpaan puutarhaan ever, perinteiseen maadoitushoitoon ja luomumaitotilaan. Yllättävän läheltä voi löytyä yllättävän siistejä juttuja. Näistä hommista en omista kuvamateriaalia, eikä muutenkaan ole juuri nyt tarvetta pukea niitä sanoiksi. Sanon vaan, että ennakkoluulot narikkaan ja ulos kotoa! Kannattaa. Loimaan suunnalla vaikuttaville lukijoille on vielä ehdottomasti vinkattava jälleenmyyjästä Vihree.com, jonka valikoimissa on kaikkea elintarvikkeista luonnonkosmetiikkaan ja ekologisiin puhdistusaineisiin. Myymälä sijaitsee Nihtimäentiellä hieman Loimaalta Ypäjälle päin, ja tuotteita voi tilata myös postitse kotiin.

Loimaalle sijoittuneiden seikkailujen jälkeen päätin siirtyä hetkeksi Tampereelle, ja samana iltana päädyinkin touhuamaan luomuravintola Shasaan tiskin smoothieita vääntävälle puolelle. Hyvä meno, kannattaa poiketa Jyväskylässä, Tampereella tai Helsingissä pyöriessään. Seuraavaa etappiani pohtiessani muistin, että Tammerfest-niminen häppeninki on käynnissä. CMX, tuo selittämättömän kestorakkauteni kohde oli kiipeämässä lauteille Pakkahuoneella! Seuranaan yhtyeellä oli itselleni tuntematon Barbe-Q-Barbies sekä Von Hertzen Brothers, johon en ollut juurikaan perehtynyt aiemmin. Sain Janna-ystäväni keikkaseuraksi, ja eikun menoks.

CMX:n biisivalinnat ja  hieman flegmaattinen esiintyminen eivät tällä kertaa aivan vakuuttaneet, eikä miksaus auttanut asiaa. Von Hertzenin Kie mainitsi myöhemmin kohteliaasti kollegojensa maineeseen ja kokemukseen vedoten, että harvoin pääesiintyjä soittaa ennen lämmittelybändejä... Ehkä näin, mutta CMX:llä oli ainakin tänään juuri uudempien tulokkaiden lämmittelyyn sopivat energialataukset. A.W. Yrjänän runolliset sanoitukset ovat saaneet meikäläisen rakastumaan bändiin, mutta ainakaan tällä miksauksella ei sanoituksia juuri edes kuullut.

Grillibilebarbit herättivät allekirjoittaneessa hieman ärsytyksensekaisia tunteita: Naisilla oli kyllä valtavasti potkua, hyvä meininki ja soittotaitokin oli suht kohdillaan, mutta jokainen kappale kuulosti tyylilajiin perehtymättömänkin korvaan siltä, kuin sen olisi kuullut jo sata kertaa. Liian simppeliä rokkenrollia mun makuuni, ja olisivatko leidit voineet keksiä jonkun vielä vähän enemmän uskottavuutta syövän nimen bändilleen?

Barbe-Q-BarbiesBassossa Jonne, kitaroiden varsissa laulajat Mikko ja Kie.
Von Hertzenin veljekset olikin sitten iloinen yllätys! Porukka soitti suurelta osin uusimman Stars Aligned (2010) -albuminsa kappaleita. Herrojen olemus ja laulajan ääni - ehdottomasti myös taustalaulajaksi tituleeratun Kie-kitaristin - toimivat. Progressiivissävytteinen, tunnelmallinen rokki imaisi mukaansa! Kappaleiden rakenteet olivat itseäni miellyttävällä tavalla vaihtelevia ja monipuolisia. Lavalta huokui energiaa, intensiteettiä ja rauhaa oivassa balanssissa. Keikkasetin tietynlaista herkkyyttä kompensoitiin vielä räjähtävällä, kitaristien osalta paidattomalla paluulla lavalle. Tämä olisi saattanut olla korni veto, mutta pojilla oli tyyli hallussa viimeiseen asti. Kontrasti muutoin melko seesteiseen tunnelmaan veti suupielet hymyyn. Kannatti herätä - jälleen.

Tänään suuntaan uskoakseni Juupajoelle Luomutila Henkireikään hieman töihin ja tutustumaan. Siskonikin on nyt asettunut sinne hetkeksi, katsotaan mitä siellä keksitään! Raporttia luvassa. Parasta viikonloppua jokaiselle! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti