11. elokuuta 2011

Whenever I feel blue I start breathing again.


Suorista ryhtisi. Aseta kätesi ylävatsan päälle ja varmista, että vatsa kohoaa sisäänhengityksen aikana. Hengitä todella hitaasti sisään, pidätä hengitystä pari sekuntia, ja puhalla ilma hitaasti ulos. Voit sulkea silmäsi. Kuuntele tarkasti ympäröiviä ääniä. Toista niin monta kertaa kuin tuntuu hyvältä.

Hengitysharjoituksia ja pysähtymisiä kannattaa sisällyttää päivään mahdollisimman monta. Raikkaassa ilmassa vaikutus saattaa tehostua ja hengittäminen helpottua, mutta sisätiloissa ja stressaantuneena pysähtymiselle on eniten tarvetta. Kontrasti aiempaan, ärsykkeiden täyttämään päivään saattaa olla suuri.

Ajattele sisäänhengityksen aikana niitä asioita ja tunnelmia, joita haluat lisätä elämääsi. Uloshengityksen aikana voit kuvitella puhaltavasi ilman mukana ulos niitä ajatuksia, pelkoja tai kiputiloja, joista haluat elämässäsi eroon. Pysähdy tarkastelemaan kaikkia kehosi ja mielesi tuntemuksia. Ota jokainen tunne vastaan sitä torjumatta, hyväksyen ja rakkaudella. Tuntemusten vastaanottaminen ja huomaaminen on ensimmäinen askel niiden käsittelyyn ja hyödyntämiseen omassa elämässä. Suosittelen myös seuraavaa: Kirjoita paperille ainakin viisi asiaa, joita haluat elämässäsi lisätä. Kirjoitin itse tämän vuoden maaliskuussa seuraavasti:

Näitä lisää:

- Avoimuus
- Rohkeus
- Tietouden lisääminen
- Terveyden parantaminen
- Rutiinien rikkominen
- Kokeilut, tempaukset
- Ilo, hellyys, kauneus
- Tavoitteiden asettaminen ja toteuttaminen
- Unelmiin tarttuminen

Sitä saa mitä tilaa. Elämäni on muuttunut kuluneen puolen vuoden aikana, ja suurimmat muutokset ovat tapahtuneet juuri näiden asioiden tiimoilta.Sometimes we are too bored to breathe. Kun tekee sitä mistä nauttii ja kiinnostuu, on hengitys luonnollisesti rauhallista ja syvää. Tämä heijastuu mielentilaan. Jos kiireen ja hälyn keskellä rauhoittuu ja kuuntelee itseään, alkaa elämän suunta muuttua niin, että löytääkin itsensä tekemästä juuri niitä asioita, joista nauttii ja kiinnostuu. Positiivinen noidankehä.

Tietoisen pysähtymisen seurauksena hengitysrytmi muuttuu vähitellen hitaammaksi, vaikkei elämässäsi muita muutoksia (vielä) olisikaan tapahtunut. Vähitellen tulet jatkuvasti tietoisemmaksi omasta itsestäsi, jonka seurauksena pystyt vaikuttamaan elämäsi suuntaan. Myös tietoisuutesi ympäröivästä maailmasta lisääntyy, kun aistien ja tuntemusten turruttamisen sijaan antaa niille tilaisuuden kasvaa ja voimistua.


Slow down. Life is worth that.

Kuvat 
löytyvät
näistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti