2. toukokuuta 2012

Suklaa-sitruuna-jäätelöä

Pyöräytimme taannoin niin herkun jäätelöntyyppisen mössön, että haluan jakaa reseptin kanssanne. Kunnon blenderillä homma onnistuu helpoimmin, mutta luovuutta käyttämällä kyllä muutenkin. (Liian tehokas blenderi saattaa itseasiassa aiheuttaa huolettoman kokkaajan seokseen ei-toivottuja sattumia...) Avocadon voi toki myös soseuttaa tuoreeltaan, ja pakastaa valmista mössöä sitten halutun, jäätelömäisen koostumuksen aikaansaamiseksi.

1 iso, viipaloitu ja pakastettu avocado
raakakaakaojauhetta ja/tai carob-jauhetta maun mukaan
lucuma-jauhetta
reilu viipale luomusitruunaa kuorineen
pari luomukananmunaa
loraus kermaa (toimii varmasti ilmankin)
vaahterasiirappia, kookossokeria tai muuta makeutusta maun mukaan
ripaus laadukasta suolaa
vaniljaa

























Päälle ripottelimme vielä muscovado-sokeria ja villinä korttina murustelimme sekaan riisikakkua. Tämä vei kielen mennessään, ja päihittää maussa mielestäni kaikki mahdolliset valmisjäätelöt... Seuraavaan erään lisäsimme vielä kookosöljyä, lesitiiniä ja palan puuhaarukkaa. Surrur!

Ihania, herkullisia alkukesän päiviä ja aurinkoa jokaiselle! ♥


Kuva: Ashte / Deviantart

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti