5. toukokuuta 2012

On jäätelö hyvää kun kaksin syö...

Palatakseni ajankohtaiseen aiheeseen nimeltä jäätelö, pitää perinteisen kermajäätelön ystäville jakaa eräs vinkkinen aiheen tiimoilta. Jyväskylän Sokos Herkusta käteeni tarttui hetki sitten paketti Maatalon jäätelöä, joka on vastaus luonnollisempaa, aidompaa jäätelöelämystä etsivälle. Isontuvan tilan sivuilla kerrotaan tämän jäätelön valmistusprosessista, mutta Maatalon jäätelöllä on Suomessa muitakin tuottajia.

Valinnan vaikeus meinasi makujen suhteen iskeä, mutta päädyimme Vanilja Madagaskar -makuun lähinnä sillä perusteella, että sitä on varmasti helpoin tuunata vielä enemmän mieleisekseen... Ja mehän tuunasimme, vaikka jäätelö oli sellaisenaankin taivaallisen hyvää! Lisäsimme joukkoon kanelia ja vaahterasiirappia. Pään sai ruuvata siinä vaiheessa irti. =)

Maitotuotteiden ja valkoisen sokerin kulutuksen ollessa tätä nykyä aika vähäistä, aiheuttaa kyseisten tuotteiden nauttiminen yleensä jollain tavalla huonoa tai tukkoista oloa. Fiilistelimme urakalla, joko kohta huomaa syöneensä jäätelöä, mutta huomionarvoista oli, että oireita ei ilmennyt! Rakkaudella ja hyvillä raaka-aineilla valmistettu kama on todellakin something else.Mahtavaa, että jäätelöä tehdään tälläkin tavalla! Mikäli läheltäsi ei Maatilan jäätelöä vielä saa ostettua, voit vinkata lähikauppiaallesi tällaisten tuotteiden olemassaolosta... Kermajäätelöiden valmistuksen saralla pienimuotoista, asialleen omistautunutta tuotantoa edustaa myös Poutakesän Pienmeijeri, joka valmistaa jäätelönsä Loimaalla... Pakko mainita lapsuudenkotikaupungistani kotoisin olevat herkut. Näitä en ole toistaiseksi päässyt maistamaan, sitä odotellessa.

Vielä sananen vaihtoehtoisista (maidottomista, raaoista) jäätelönautinnoista: Vinkkaan ihanan Marian raakajäätelösivustosta, mikäli et siihen ole vielä törmännyt! Tällainenkin resepti sattui juuri silmääni.

Rakkauden- ja jäätelöntäyteistä kesää sinulle sekä hymyjä ja halauksia päivääsi! 


Kuva: tazzmaniac/Deviantart

1 kommentti:

  1. Itsekin olen törmännyt tuohon maatalon jäätelöön, tosin se oli muistaakseni joltakin maatilalta Kuorevedeltä. Mäntän Myllyrannassa sitä myytiin ja lakritsijäätelö oli kyllä niin hyvää, etten koskaan muista vastaavaa maistaneeni. Mahakaan ei mennyt yhtään sekaisin ja vakaasti uskon sen johtuvan juurikin laadukkaista raaka-aineista.

    VastaaPoista